settingsAccountsettings
Menusettings

Itunes yedekleme uyarı mesajları

0 oy
Itunes yedekleme esnasında yedeklenecekleri seçerken, segmelerden sadece müzikler de işaretleme sonrası aşağıdaki uyarı mesajı alınmaktadır.

" Bu Iphone da yer alan müzikleri,filimleri, tv showları, kitapları,ve ses tonlarını silmek ve bu ıtunes arşiviyle eşzamanlamak istediğinizden emin misiniz.? Diğer Itunes arşivinden eşzamanlanarak Iphone üzeine aktarılan müzikler, filimler, tv showları, kitaplar ve ses tonları silinecek ve bu Itunes arşivindeki ögeler ile eşzamanlanacaktır "

Ayrıca işaretlenerek seçilen herhangi bir segme için uygula tuşuna basıldığın da ise şu uyarı mesajı alınmaktadır.

"Iphone adlı Iphone  XXXXXXX üzerindeki başka bir Itunes arşiviyle eşzamanlanıyor. Bu Iphone u silip bu Itunes arşiviyle eşzamanlamak istermisiniz? Bir Iphone aynı anda yalnızca bir Itunes arşiviyle eşzamanlanabilir. Silme ve eşzamanlama bu Iphone içeriğini bu Itunes içeriğle değiştirir"

Yukarıdaki 2 ayrı uyarı nedeniyle sanki iki ayrı Itunes arşivi var gibi düşünülmekte  olduğundan herhangi bir sorunla karşılaşmamak için bir işlem yapılmamıştır. Bu arada bilgisayardaki Itunes uygulaması sadece bir Iphone cihazı için kullanılmaktadır. Ancak önceden Iphone cihazın ismi XXXX'nın Iphone idi, bazı sebeblerle bir süre önce cihazda tüm ayarları sıfırlama yaptığımdan , bu ayarlama sonrası cihazın ismi otomatik olarak şuan sadece Iphone olarak görülmektedir. Itunes daki sorun bununla alakalı olabilir diye düşünerek cihaz ismini tekrar eski haline getirmeme rağmen uyarı mesajları devam etti. Itunes da ki bu sorun nedeniyle çözüm önerilerinizi rica ederim.

Son olarak Itools uygulamasını bugün öğrendim. Bilgisayarımda şuan yok. Okuduğum bir iki mesajdan Itunes a alternatif bir uygulama olduğu hatta artılarının bile bulunduğu ve kullanımın kolay olduğu öğrendim. Itunes yerine Itools kullanılmasını  önerir misiniz. Gerektiğin de Itool da da yedekten cihaza geri yükleme de mümkün mü ? ve Windows Pc için Itools u nereden güvenle indirebilrim. ?
15, Ocak, 2016 iTunes kategorisinde Erkan (46 puan) tarafından soruldu
15, Ocak, 2016 Erkan tarafından düzenlendi

1 cevap

0 oy
Eğer iTunes arşivinizdeki içerikle iPhone'unuzdaki içeriğiniz arasında farklı içerik ya da dosyalar yoksa bu iki işlemi de sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Cihaz sıfırlandığında ya da bundan önce bir kez dahi başka bir iTunes uygulamasına bağlandığında bu uyarıyı veriyor. Bunun nedeni eşzamanlama işlemi ilk yapıldığında cihazdaki bilgiler esas alınarak yapıldığı için daha önceden başka bir kaynaktan ya da başka bir iTunes arşivinden eşzamanlama yapılmış içerikler cihazda yüklüyse ilk aşamada cihazdaki bu veriler silinip o an eşzamanlama yaptığınız arşivdeki veriler cihaza aktarılır. Bu nedenle cihazda bu tarz silinecek veri varsa buna dikkat etmelisiniz.

iTools uygulaması eşzamanlamanın bu kısıtlayıcı özelliğinden sizi kurtararak cihazdan birşey silinmeden cihaza yükleme yapmanızı sağlıyor. Bana sorarsanız eğer tek bir iTunes arşiviyle cihazı kullanacak ve başka bir bilgisayardaki iTunes uygulamasıyla eşzamanlama yapmayacaksanız iTunes kullanmanız mantıklı olacaktır. Yok eğer anlık içerik atarken farklı iTunes arşivlerini kullanmak durumunda kalıyor ya da atacağınız içeriği atarken cihazdan birşey silinmesin endişesi yaşamak istemiyorsanız iTools kullanmanız daha mantıklı olacaktır.
16, Ocak, 2016 hakan214151 (77,487 puan) tarafından cevaplandı
“My
Hoş geldiniz, Soru Cevap sizlere iPhone, iPad veya iTunes ile ilgili sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar. Detaylı bilgi için tıklayınız.

23,913 soru

32,025 cevap

23,916 yorum

33,224 kullanıcı

...