settingsAccountsettings
Menusettings

Iphonumda fotoğrafları icloud'a yedekledikten sonra silebilir miyim ?

0 oy
Iphonum bellek yetersizliğinden dolayı sürekli uyarı veriyor ve buda canımı sıkıyor içerisinde 1400e varan resim var ve hepsi de benim için ayrı bir önem taşıyor i cloud yedeklememi herzaman yapıyorum ancak sormak istediğim bir soru var bu resimleri telefonumdan sildiğimde icloud üzerinden de silinmiş olacak mı ? yani benim amacım telefonumdaki belleği boşaltmak fotoğraflardan kurtulmak değil bunu nasıl yapacağım ?
12, Ocak, 2016 iPhone kategorisinde stomatolog (3 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
Yedekleme yapılan fotoğraflar cihazdan silindiğinde bir sonraki yapılacak yedeklemede bir önceki yapılmış yedeklemedeki yedeklenen fotoğraflar silinir.  Bunun önüne geçmek için ya fotoğraflarınızı bilgisayara aktarmalısınız ya da iCloud alanınızı daha üst bir pakete yükselterek cihazınızda Ayarlar>>Fotoğraf ve Kamera menüsünden iCloud Fotoğraf Arşivi özelliğini açarak onun altında bulunan iPhone İçin En İyi Depolama seçeneğini seçmelisiniz.
12, Ocak, 2016 hakan214151 (77,487 puan) tarafından cevaplandı
icloud'u bir üst pakete yükselttim çektiğim video ve fotoğraflar icloud ile eşlendikten sonra  telefonumda yer kaplamayacakmı ?
peki sizin dediğiniz seçeneği seçersek iphone da tutulan fotoğrafın çözünürlüğü düşük mü olacak? çünkü dediğinizi seçince çıkan uyarıdan öyle birşey anlıyorum. belki ben yanlış yorumluyorum. sanki az yer tutsun diye telefonda kalan düşk çözünürlük, icloud da duran yüksek çözünürlük gibi anladım.
Benim tarif ettiğim şekilde yaparsanız fotolarınız iCloud sunucularına yüklenecek ve sadece önizleme dosyası cihazınızda kalacaktır. Eğer fotoyu görüntülemek isterseniz fotoları sunucudan indirecektir. İndirme işleminden sonra aynı çözünürlükte görüntüleme yapabilirsiniz. Bu özelliğin tek dezavantajı fotoları görüntülemek istediğinizde sunucudan indirme yapacağı için hücresel ağ kullanımı sırasında bunu sıklıkla yapmak kotanızı bitirecektir.
ok tamam şimdi anladım. evet bu çözüm iyi ama sürekli bir nete bağlı olmak zorunluluğu kötü.
peki benim merak ettiğim şu, fotoğrafı telefondan sileyim ama icloudda dursun. bunu yapamıyormuyuz? çünkü ne zaman sil desem hobaaa her yerden kaldıracam diye uyarı veriyor.
teşekkürler.
Maalesef bu şekilde bir yöntem yok. Apple, buna müsaade etmiyor ne yazık ki.
“My
Hoş geldiniz, Soru Cevap sizlere iPhone, iPad veya iTunes ile ilgili sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar. Detaylı bilgi için tıklayınız.

23,912 soru

32,025 cevap

23,916 yorum

33,224 kullanıcı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
18, Nisan, 2015 iTunes kategorisinde Bg01 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7, Kasım, 2016 iPhone kategorisinde tgyibs (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
7, Kasım, 2013 iPhone kategorisinde retroayfon (120 puan) tarafından soruldu
...